• Zondagselectie VSC op trainingskamp in Kerkrade

  Vrijdag 4 januari jl. vertrok rond 17.30 uur een groot deel van de zondagselectie naar Kerkrade voor een trainingskamp. Zo tegen 19.30 uur kwamen de groepjes met spelers, verzorgster en leiding aan bij het Tuliphotel, dat grenst aan het Roda JC-stadion. Nadat de kamers waren ingedeeld en de bagage was opgeruimd, konden we aan tafel en stond er een voortreffelijk diner klaar. Na afloop hiervan werd de avond doorgebracht met darten en klaverjassen, terwijl een aantal toch even de omgeving ging verkennen.

  Op zaterdagochtend om 09.00 uur ontbijt (enige langslapers uitgezonderd). Rest van de ochtend gevuld met krant lezen, sommigen gingen wandelen, darten en gezellig kletsen onder het genot van een kop koffie. Na de lunch ging het richting Landgraaf waar gespeeld zou worden tegen vijfdeklasser RKVV Rimburg. Alleen kon er door de slechte weersomstandigheden niet op het hoofdveld  worden gevoetbald en werd besloten uit te wijken naar een trainingsveld (kunstgras) waar 8 tegen 8 werd gespeeld. De tegenstander had er alles aan gedaan om het ons zo gezellig mogelijk te maken. Ontvangst door de voorzitter, leuke en sportieve tegenstander, die het duel met 10-9 won, terwijl VSC op een bepaald ogenblik met 7-2 voor stond.

  Na de wedstrijd hebben onze jongens nog wat trainingsarbeid verricht door onderling nog een half uur te voetballen, om daarna de warme douche op te zoeken. Voordat we vertrokken, werd er door de tegenstander belegde broodjes geserveerd, wat door ons erg op prijs werd gesteld.

  Om 17.00 uur werd er afscheid genomen van deze gezellige club, gelegen vlakbij de Duitse grens en ging het richting hotel waar om 18.30 uur weer gegeten werd. Na het eten stond er van 20.00 tot 22.00 uur een pubquiz op het programma, voortreffelijk in elkaar gezet door Abel van Wijk met als quizmaster Jan Koot (wat kan deze man toch veel). De groep werd in teams van drie personen opgedeeld en aangevuld met een veteranenteam (Salvador, Wim, Ben en Herman). Er moesten 50 sportvragen beantwoord worden. Er werd fanatiek gestreden voor de eerste prijs aan het einde van de quiz, namelijk twee rondjes bier. In spanning werd er gewacht totdat quizmaster Jan Koot met het verlossende woord kwam. Eerste prijs: "De oudjes’" met één punt verschil met de nummer twee. De rest van de avond was iedereen vrij. Zondagochtend eerst nog een ontbijt voor iedereen, waarna de terugreis werd aanvaard. Bij VSC stond er een heerlijke lunch klaar (dames Baljet en Steenbergen bedankt).

  Na het slotwoord van voorzitter Jan Koot ging iedereen richting huis en hopen bestuur, trainer en leider dat dit weekend mede zal bijdragen aan een goede start van de tweede seizoenshelft.

  Bekijk hier de overige foto's.