• Weekend Kerkrade

  Door corona was dit weekend de laatste twee jaar steeds uitgesteld, maar vrijdag 6 januari jl. mocht het dan weer en ging de selectie (met een aantal geblesseerden erbij) met trainer, leider en drie supporters naar Kerkrade, waar men verbleef in het Fletcher Hotel wat is gevestigd in het stadion van Roda JC.

  Na aankomst rond 19.00 uur eerst een welkomstdrankje, waarna de kamers werden ingedeeld. Na het diner (uitstekend verzorgd) was iedereen vrij.

  Op zaterdag werd er gespeeld tegen RKTSV, een zondag 5e klasser uit Kerkrade. Door de vele blessures viel het niet mee om een elftal samen te stellen, wat uiteindelijk wel is gelukt. Na een prettige ontvangst werd er na het uitwisselen van de bekende clubvaantjes om half drie afgetrapt.

  De thuisclub liet vanaf het begin gelijk zien dat het voor hen een serieuze ofenwedstrijd was, want gelijk ging men in de aanval en zette men VSC onder druk. Dat resulteerde in de eerste minuut al bijna in de openigstreffer, maar mede dankzij het goede keeperswerk van Rob van Dijk bleef de nul nog even staan. VSC deelde wel wat plaagstootjes uit, maar er werd niet gescoord, iets wat de thuisclub net voor de rust wel deed.

  Na de thee een ander VSC, dat met 10 spelers verder moest i.v.m. het uitvallen Danny en er geen speler meer beschikbaar was. Onder aanvoering van Bart, die de gehele linkerkant voor zijn rekening nam, werd RKTSV onder druk gezet en werden er kansen gecreëerd, maar tegelijk ook veel ruimte weggegeven en daar profiteerde de thuisclub van door drie keer te scoren. Het sierde onze mannen wel dat ze niet opgaven en dat werd ook beloond met doelpunten van Otto en Fabio. Dat het vlak voor tijd nog 5-2 werd, was alleen nog belangrijk voor de statistieken.

  Zeker de 2e helft geeft voor de 2e competitiehelft de hoop dat er, als de selectie wat meer compleet is, nog goede resultaten kunnen volgen.

  Na afloop een kort verblijf in de kantine bij de thuisclub, want om 18.00 uur wachtte het diner, gevolgd om 20.00 uur door een pubquiz samengesteld door Pascal, Abel en Rob.

  Goed gedaan mannen. De bar was wat langer open gebleven om nog wat te drinken en sommigen gingen nog even weg om hun vertier nog even elders te zoeken. Op zondagochtend terug naar VSC, waar gezamenlijk met een drankje en hapje naar FC Utrecht-Feyenoord werd gekeken. Na de wedstrijd ging iedereen voldaan naar huis en zal het zondagavond voor een aantal van ons niet laat geworden zijn.

  Bekijk hier de foto's van het weekendje Kerkrade.

   

  Rest mij nog te vermelden dat dit weekend ook mede mogelijk is gemaakt door:

   

  Bestuur VSC

  Paul Pessel Sport

   

  Iedereen bedankt voor het geslaagde weekend

   

  Herman Tijssen