• Wedstrijdverslag APWC 3-VSC Zondag 2

  Jaja, het was een zondag voor in de boeken. Young VSC vertrok met een spelersgroep van maar liefst 15 helden naar het sportpark in Amersfoort. Na een kelderklasse-waardig schrijnend en pijnlijk momentje met de scheidsrechter in onze kleedkamer, was de scherpheid gelukkig voor aanvang van de wedstrijd bij iedereen terug van weggeweeest. Vandaag moest er gewoon "gevoetbald" worden, zoals de geestelijk vader van onze selectie, Don Salvador, dat graag ziet. Na een warm onthaal van de andere aanwezige teams en positieve opmerkingen over onze inloopshirts was het tijd. De man met de fluit hield zijn ogen op het klokje zodat wij precies om 13.30 zouden aanvangen met het godenspel op, jazekert, een kunstgrasmat! 

  De grote opkomst betekende dat we met een sterke opstelling konden beginnen. Na een ietwat onstuimig begin aan de kant van Young VSC, werd de filosofie van het moderne voetbal op de mat werkelijkheid. Kuypers hield zijn verdediging nog strakker dan Martien zijn haarlijn. Onze aanvoerder begon op de bank vandaag om de tactiek verder uit te werken, te scouten voor talent en wat verdiende rust te pakken. Op het middenveld waren o.a. Job en Ties de dirigenten die in goede harmonie ruimte creëerden, constant aanspeelbaar waren en ook het spel naar de helft van onze tegenstander verplaatsten.

  Hoewel we in de geliefde 4-4-2 opstelling speelden, leek het qua mankracht alsof we met 20 man op het veld stonden. Wisse en Van Houten wisten als aanvallers in de punt samen met de opkomende Floris en Sebas op rechts en links flink druk te zetten. Waar VSC langzaamaan de wedstrijd naar haar hand leek te zetten, was het helaas APWC die direct na een korte waterpauze snel omschakelde en de 1 op 1 situatie die achterin ontstaan was, benutte. De waterpauze was ingeluid door het onwel worden van onze man in de goal, Martin. Na wat problemen met de ademhaling en attente medische hulp van onze tegenstander, moest onze keeper toch echt gewisseld worden. Jimmy eiste de rol op en trok de handschoentjes aan. Zijn clean sheet was helaas binnen de minuut kapot geschoten door die 1-0. Al snel lag ook de 2-0 op het scorebord nadat APWC een versierde penalty had benut.

  Met een tussenstand die het vertoonde spel van VSC geen recht aan deed, bleven de mannen hameren op coaching, druk zetten en de bal het werk laten doen. Dit resulteerde in misschien wel de mooiste aanval die op dat veld ooit heeft plaatsgevonden. Achterin  wist de verdediging een aanval te stoppen en met het aansluitende middenveld werd APWC van het kastje naar de muur getikt. Meerdere driehoekjes werden uitgevoerd door Floris, Julius en Wisse op weg naar eindstation Van Houten. Het was Julius die met een Xavi-achtige steekpass de rooie vedette wegstuurde. De motivatie was weer helemaal terug toen Van Houten deze aanval uit het boekje koelbloedig door de benen van de keeper schoof. De snelle 3-1 die helaas volgde, kwam voort uit een momentje van onoplettendheid achterin. Wisse werd vervolgens nog 1 op 1 met de keeper gezet door Van Houten, maar de grens vlagde voor buitenspel, waarschijnlijk omdat hij zijn lenzen niet in had. Bij rust dus 3-1 achter, maar vol goede moed naar het tweede bedrijf. 

  In de tweede helft liet VSC, ondanks het goede spel, toch een aantal lange ballen door. De tegenstander was echter niet goed in de afwerking, had misschien wederom iets met slecht zicht te maken. Young VSC voelde dat er vandaag wat te halen viel en beloonde het vlotte spel met de 3-2. Julius wist de bal buiten de zestien te controleren, mee te slepen en klaar te leggen voor zijn rechtervoet. De keeper had geen kans bij het schot in de rechterhoek van het doel. Even daarvoor had Julius zich bijna onsterfelijk gemaakt door vanuit een corner een omhaal op het doel af te vuren. Helaas had de keeper hier een antwoord op.

  Waar de heren van VSC recht hadden op de gelijkmaker, was het team uit Amersfoort scherp bij een lange bal en werd Martin, die de hele tweede helft toch nog heeft gekeept, na 4 wereldreddingen op eerdere 1 op 1 situaties, alsnog gepasseerd. Met de 4-2 op het scorebord en nog 10 minuten te gaan was het tijd voor het slotoffensief. Ties wist de druk op te voeren door tussen drie verdedigers in vlak voor tijd de 4-3 erin te jagen. Drie minuten voor tijd leek de ingevallen Rudinho na een heerlijke steekpass van Ties met alleen de keeper voor zich toch een punt binnen te slepen. De bijzonder fraaie afronding was de grensrechter misschien ontgaan, net als de verdediger die met een paar meter het buitenspel ophief. Het toneelstukje van de grensrechter wist helaas de scheidsrechter te overtuigen om de goal af te keuren. 

  Behoorlijk jammer, want wij kwamen om te voetballen. De tweede helft was de beste helft die Young VSC in dit prille seizoen heeft gespeeld en biedt zeer veel perspectief voor de Super Sunday van volgende week wanneer VSC 1 en Young VSC beide mogen aantreden in de thuishaven op de Koningsweg. De titel 'man of the match' komt vandaag toe aan zowel onze keeper Martin als aan Ties met zijn steekpasses, mooie goal en rol in de goed lopende aanvallen.

  RVH - aanvoerder derde helft