• Verslag zaalvoetbal senioren

  Zaterdag 28 december was het eindelijk zo ver: het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi kan beginnen. Na wat ziekmeldingen en afzeggingen van zes personen, stond in de middag het aantal spelers op 52. Helaas bleven er nog 5 spelers weg zonder reden. En hadden we er nog maar 47.

  Gelukkig kwam het speelschema niet in gevaar, mede door spelers die bereid waren om een extra wedstrijd te spelen.
  Er waren dit jaar 8 teams en de strijd kon beginnen: 2 poules van 4 teams.

  In Poule 1 is de eindstand geworden:
  1. Sparta
  2. Ajax
  3. FC Twente
  4. Heerenveen

  In Poule 2 is de eindstand;

  1. PSV
  2. AZ '67
  3. Feyenoord
  4. FC Utrecht

  Hierna volgden de kruisfinales: Sparta tegen AZ '67 en PSV tegen Ajax. Beide speelden 2-2 gelijk en er moest een beslissing komen met shootouts: een speler gaat vanaf de middenstip alleen op de keeper af. Is er een save van de keeper dan is het over, erg leuk ook voor de keeper.

  Sparta en Ajax wonnen de shootouts en speelden de finale. In de poule hadden ze ook al tegen elkaar gespeeld en daar was het 3-2 voor Sparta, maar de finale werd gewonnen door wederom Ajax (vorig jaar ook al) met 4-2.

  Einduitslag:
  1. Ajax
  2. Sparta
  3. PSV
  4. AZ
  5. Feyenoord
  6. Twente
  7. Heerenveen
  8. FC Utrecht

  Het team van Ajax bestond uit Petra Ophoff (Dames 1), Daniel van Maanen (Zaterdag 3), Maarten Keesman (Zaterdag 8), Fox Rietveld (Zaterdag 9) en Jordy Pouw (Zondag 4). Nogmaals Gefeliciteerd nogmaals, en jullie teamfoto komt in de Hall of Fame in de gang van VSC.

  Verder waren er nog prijzen voor het mooiste doelpunt. Dit waren er 3: Dave Hagemans, Dianne Slot en Thomas de Groot. Zij kregen alledrie een mooie bal om dit nog een keer over te doen.

  Verder zijn er nog twee teams in de prijzen gevallen, omdat zij de meeste spelers hebben aangeleverd op deze mooie dag. Dat waren de mannen van Zaterdag 3 en de speelsters van Dames 1. Beide teams waren de gehele dag aanwezig met met 9 spelers/speelsters.

  Om 18.30 uur hadden we een heerlijk Chinees buffet, en alles is weer goed opgegaan.

  Aansluitend stond de pubquiz weer op het programma: Ronde 1 (voetbalvragen), ronde 2 (algemene sportvragen) en ronde 3 (diverse vragen). Het was weer erg leuk weer en erg spannend.

  Uitslag pubquiz
  Eerste is geworden: Team Jordanië met 58 punten (zie foto) en hebben allemaal een Ben Baars-pul (glas met inhoud) gewonnen Gefeliciteerd!

  Na dit gebeuren konden de voetjes nog even los op de dansvloer, onder begeleiding van DJ Richard van de Beek en zijn we doorgegaan tot in de diepe uurtjes.

  Volgend jaar is het de planning om dit mooie gebeuren wederom plaats te laten vinden. De datum is echter nog nader te bepalen omdat kerst in het weekend valt.

  Nogmaals hartelijk dank voor de gezellige sportieve dag.

  Nieuwsgierig naar enkele foto's? Klik dan hier!

  Met sportieve groet,
  Nico Emo