• Variabele speeldagen

  Beste voetballiefhebber,

  Voetbal is populair in onze groeiende stad. Met de komst van veel nieuwe voetballers kunnen we niet allemaal meer alleen op de zaterdag wedstrijden blijven spelen. Gelukkig is er een oplossing: als we allemaal af en toe op een andere dag spelen, kunnen we de meeste wedstrijden gewoon op die favoriete zaterdag blijven spelen én kunnen we nieuwe voetballers verwelkomen in onze teams.

  Overvolle velden
  Al zo’n 19.000 Utrechters voetballers trappen wekelijks tegen een balletje. Deels op zondag maar vooral op de zaterdag. Maar: de voetbalvelden bieden op de zaterdag plek aan ± 17.000 voetballers. En door de groei van Utrecht komen er voor 2030 nog ruim 3500 voetballers bij. Het aantal voetballers stijgt dan zo dat het op de velden te vol wordt op de zaterdag. Om allemaal te kunnen blijven voetballen de komende jaren moeten we dus wat doen.

  De oplossing: af en toe wedstrijden spelen op een andere dag
  Met het groeiende aantal voetballers in Utrecht wordt duidelijk dat alleen maar blijven spelen op zaterdag straks niet meer past. Gelukkig is er op andere dagen nog volop ruimte, bijvoorbeeld op de vrijdagavond en de zondag. De seniorenteams spelen bijvoorbeeld al regelmatig op de vrijdagavond. Als alle voetballers af en toe op een andere dag hun wedstrijd spelen dan op de zaterdag, dan kunnen we de meeste wedstrijden gewoon op die favoriete zaterdag blijven spelen.

  Wat betekent dit voor jou?
  Met de bestuurders van de Utrechtse voetbalverenigingen is besproken dat wedstrijden af en toe naar een andere speeldag verplaatst worden als het echt nodig is. Dus: als er bij jou of bij de tegenstander op de club geen plek meer is voor de wedstrijd. Als een wedstrijd van jouw team wordt verplaatst, hoor je dat minimaal 4 weken van tevoren.

  Meer informatie
  Voor meer informatie kun je terecht op www.sportutrecht.nl/toekomstvoetbal. Hier vind je ook een overzicht met vragen en antwoorden. Heb je nog andere vragen: neem dan contact op met de bestuurders van je voetbalvereniging.

  Bekijk hier een video over de oplossing voor de overvolle voetbalvelden.

  Namens alle toekomstige voetballers in Utrecht, dank!