• BREAKING NEWS: VSC VROUWEN DOS WINT EERSTE WEDSTRIJD ÓÓIT (2-0)

  Wat een dag! De vedettes van VSC VR2 reisden afgelopen 5 september af naar het verre Veenendaal om daar dé wedstrijd van hun voetbalcarrière te spelen. De zon scheen, de sterren stonden goed, de koppies waren gefocust: alles wees erop dat succes deze zaterdag binnen het grijpen lag. Het resultaat: uw geliefde sterrenteam behaalde dit weekend haar eerste winst!

  Het afgelopen jaar was, ondanks de vele successen, niet altijd makkelijk voor Vrouwen Dos (DOS voor ingewijden). Een jaar vol doorzettingsvermogen, waar de derde helft altijd én zonder serieuze concurrentie werd gewonnen. Maar ook de eerste en de tweede helft winnen, dat leek ondanks de tomeloze inzet van het team én de coaches nog steeds ver weg. Maar Vrouwen DOS werd iedere week beter, dankzij trainers Rick van Houten en Harm Schreuder en bondscoach Noud van Grieken. Corners, conditietraining, positiespel: niets ging het team op de woensdagavondtraining uit de weg.

  Dat Dos daar de vruchten van zou gaan plukken, leek deze zaterdag opeens geen toekomstdroom meer. De tegenstander was net nieuw, net als wij, en had ook enkele verliezen moeten incasseren. Het was dan ook niet zomaar dat Dos 19 vrouw sterk afreisde naar De Merino’s middenin de bible belt. Ook tijdens het inlopen was de focus goed, met technobeat op de achtergrond en ochtendzon op de kop. Maar zou VSC DOS de belofte ook waarmaken?

  Nog niet direct, bleek in minuut één. Dit was de eerste wedstrijd dat Dos écht het spel mocht bepalen en dat was even wennen. Het befaamde positiespel, in de training van afgelopen woensdag nog zo zelfverzekerd getoond, leek even weg. Maar na een paar minuten en bemoedigende woorden van de bondscoach, toonde het team waarvoor het was gekomen. De verdediging wist de bal succesvol naar de juiste helft te brengen en droomkeepsters H. de Boer en A. Pietersen wisten de enkele ballen zonder moeite uit het net te houden. Aanvalsvedettes F. van der Stoel en D. Guldemond shineden in een geslaagd 1-2tje dat uiteindelijk leidde tot de eerste prachtgoal! Op het spelersbankje ontsteeg een gejuich: vandaag ging het lukken. Na een paar mooie kansen, maar helaas geen nieuwe goal, ging DOS hoopvol, maar gefocust, de tweede helft in.

  Die was nog niet gewonnen, bleek al snel, want De Merino’s zetten al hun veertienjarige troeven in om deze pot te winnen. Maar al snel bleek: waar de minderjarige speelsters de derde helft al sowieso niet zouden winnen, bleek VSC ook wat tandjes te sterk voor de eerste en de tweede helft. Na een prachtige voorzet van N. Harmsen (Harm, voor ingewijden) en een strak schot van D. Guldemond was de eindstand niet te ontkennen: 0-2 voor VSC!

  Ook de derde helft werd onmiskenbaar gewonnen door DOS: na de wedstrijd reisde het sterrenteam af naar de gastvrije familie van M. Pascaud, die haar deuren wagenwijd openzette voor een heerlijke barbecue inclusief oefening van de perfecte riedadt. Dit was nog maar de beker: het succes proeft naar meer en belooft dat VSC Vrouwen Dos vanaf nu alleen nog maar harder zal strijden! 19 september schittert het team weer op eigen grond voor de DOS-fandag om 14:00 uur: kom je ook kijken?